Ekstrem forvandling - rommet mitt

Haha, overskriften er kanskje en liiten smule overdrevet, men whatever... 

FØR:
skal si dere at det var lite motiverende å se inn i et tomt skap altså...

ETTER:
fortsatt litt rot i skapet, har ikke fått kjøpt kleshengere enda. men det er i hvertfall en stor for forbedring fra de forje skapet mitt!!!


fattig=mindreverdig?

Takket være det at jeg fikk en søster i usa på min egen alder fikk jeg høre masse om hvordan det er å gå på high school i usa og hvordan ungdommsmiljøet er. Akkurat som i norge er status en vanlig faktor, men jeg vil si at den i større grad dreier seg mer om penger i usa. Har du penger og utseende har du sikra deg en plass i ''kongedømmet''' har du lite penger og ser ut som Jessica Alba er du fortsatt ikke vært en dritt. Man kan være stygg og være populær bare man har pengene. Alt dreier seg om pengene. Ta for eksempel filmen ''Mean Girls'' der du har den populære gjengen bestående av jenter som ser ut som barbie dokker som er de rike og pene. Du har også Lindsay Lohan som er i mellom klassen (de usynlige) også har du den siste puljen, mobbeofferne (de som er ''mindre pene'' og har lite penger). I Norge har ikke jeg opplevd noe på samme måte, men så er det jo veldig urealistisk å sammenlikne usa med norge også. 

Frøken populær i usa ble også beskrevet som jenta med det perfekte håret, den dyre sminken og som har garderobe stor nok til å la være å bruke et plagg om igjen på et helt år. Er man populær er det også sjeldent man er venn med en som er upopulær. Men det fantes også disse jentene man kan kalle for ''ekte vare'', jenter som ikke kjøper respekt, men får det av sin egen utstråling og personlighet. 

Det er synd at enkelte velger venner ut fra hvor mye penger man har, hvor stort huset er, eller hvor ''smashing'' man ser ut. Et vannskap kan ikke kjøpes for penger, eller det kan, men det kommer ann på om du vil ha ekte eller falsk vare...

SUMMER OF TWO THOUSAND AND ELEVEN!Tenk at det bare er tre dager til skolestart! Det er helt ufattelig hvor fort tiden går, jeg som gjerne skulle hatt noen dager til jeg kunne gått med pysj hele dagen og drukket brus til frokost... 


Siste ferie dagene i norge

... brukes til langt mindre spennende ting enn som i usa. Jeg har jobbet, lest teori, vært litt med venner og jobbet enda litt mer. Kunne gjerne tatt første fly ned til California igjen der solen steiker, himmelen er skyfri og bekymringer og stress er fremment. Men back to usual life, unfortunately!


savner å være en ef student


blei forresten tegnet i disneyland, var ikke særlig fornøyd, ser ut som en tomat på bildet....

Morgendagen bringer mer teorilesing på meg, jippi! Alt som har med trafikk å gjøre er så kjedelig at det kunne seriøst ikke brydd meg mindre, det er faktisk mer interessant å lese ut en naturfagsbok. Tankene mine flyr tilbake til sommer minner eller fine opplevelser når jeg leser, det er så vanskelig å fokusere. Noen tips?


LEVD I EN ROSA KOFFERT I EN MÅNED

I en måned har jeg levd i en rosa koffert. Gjett om det ble kaos når jeg kom hjem og fant ut at jeg hadde et kleskap å putte klærne mine i. Gud, hvor stress det er å pakke ut, vaske klær og sortere nytt og gammelt. Rommet mitt ser seriøst ut som det har hatt tredjeverdenskrig med kofferten min. Klær og alt annet dritt er strødd utover gulvet, jeg som hadde tenkt til å kjøpe nytt teppe til å ha på rommet og greier, trenger jo ikke det nå.. 

 

Uff, jeg får nesten slippe min indre husmor løs for å få styr på rommet mitt, hvis ikke kan jeg jo ikke ha besøk før det neste ti år. Etter en måned ''offline'' er det nok av ting som skal gjøres. Dro jo faktisk rett på ikea når jeg kom hjem fra usa, så i dette øyeblikk setter pappa opp min nye skolepult på rommet... 

 
rote hjørnet mitt i usa... savner detSKO FRA USA

Jeg ELSKER seriøst sko! Kunne gjerne kjøpt med meg tjue par sko hjem hadde det ikke vært for overvekt. Sko i usa er både billige og fine, perfekt for meg. Kjøpte sju par sko i usa, derriblandt to par til lillesøstra mi.


<333333
 

skoene jeg kjøpte til meg selv. Angrer litt på at jeg ikke kjøpte ett par converse til siden det er så billig i usa! Tenkte å legge ut bilder av sminken jeg kjøpte der borte også, fikk kjøpt masse bra! Lenge leve usa.  


VERTSFAMILIE ELLER CAMPUS

Mange har stilt meg spørsmålet om hvordan det var å dra i vertsfamilie og om det var skummelt osv. Jeg valgte vel aldri heller å dra i vertsfmilie, det bare ble sånn, og takk gud for det! Jeg har ikke angret ett sekund på at jeg dro på denne reisen! Jeg har opplevd så utrolig mye og lært masse! Jeg har ikke bare lært om kultur og språk, men også mye om meg selv. Før jeg dro var jeg hele tiden usikker på om jeg var god nok i engelsk til å dra, jeg trodde alle kom til å være bedre enn meg og at jeg ikke kom til å gjøre meg forstått hjemme hos vertsfamilien, men tvert i mot. Jeg klarte meg kjempe bra, og i familien snakket jeg best engelsk av oss ''utvekslingsstudentene". Italienere og spanjoler er ikke så gode til å snakke engelsk har vi erfart noe som til min fordel var bra. 

Det jeg vil si er fordeler i å bo i en vertsfamilie ovenfor campus er:
-Du lærer å bruke språket ditt mye mer siden du snakker engelsk HELE tiden
-Du får opplevd den amerikanske kulturen på nært hold 
-På campus drar du med en norsk gruppe og møter mange andre kulturer som du sover på en felles campus med, men får selvfølgelig mange nye venner der, men man får minst like mange i vertsfamilie. Fordi i tillegg til å være i vertsfamilie er du med de norske og alle de andre kulturene helt fra halv ni om morgenen til halv seks på kvelden, dessuten er det lov å ha sleepover og besøk med hjem til vertsfamilien om dere avklarer det.
-Du har noen rundt deg som alltid bryr seg og som gjør alt for å gi deg den beste sommeren i ditt liv!
-Du skaffer deg et nytt hjem som du sikkert kan dra tilbake til når som helst. Jeg bodde jo også med en spansk gutt og en italiensk jente så jeg har skaffet meg tre nye hjem! Har allerede blitt bedt tilbake til usa og til italia neste sommer!

Jeg vil si at hvis du er ute etter å lære språk, ha det gøy, få nye venner og oppleve den amerikanske kulturen er vertsfamilie ditt valg! Hvis du tenker at ''nei, jeg er ikke god nok'' tar du veldig feil, norsker er generelt veldig flinke i engelsk, så du kommer nok til å klare deg kjempe bra, det er ikke så vanskelig som man tror å gjøre seg forstått!! 


vertsfamilien min og meg! De gjorde min sommer helt spesiell, kunne ikke klart meg uten noen av dem! Jeg savner alle veldig mye, men jeg er fast bestemt på at jeg skal møte dem igjen en dag! SAVN

Det er tre dager siden jeg kom hjem, og alt virker som normalt. Har ikke følt savnet så altfor mye enda siden det har vært så mye å gjøre de siste dagene. Dagen jeg kom hjem dro vi på skolen der skade overnatter nå på Noray cup og hilste på noen av vennene mine som var utrolig gøy, derretter dro vi ut å spiste på peppes med dem. Dagen etter dro vi på ikea etterfulgt av fotballkamp og så kjærte vi hjem igjen og på samme kvelden var jeg å grilla med verdens beste jenter <3 var kjempe deilig å se dem igjen, fortelle historier og bare slappe av på varanden. I dag tok jeg tok inn til Oslo for å møte Lise, fra EF language travel som var kjempe koselig! Vi gikk litt oppover karl johan og kikket før vi dro får å spise på fridays. 

Så har vært rimelig opptatt etter jeg kom hjem, egentlig like greit, for hadde jeg bare sittet hjemme å sturet hadde nok tankene flydd tilbake til usa. Men har merket at hvis jeg hører på enkelte sanger får jeg ''flashbacks'' som f.eks når jeg hører på ''super bass'' tenker jeg alltid på zoey, det pleide å være sangen vår, og når jeg hører på ''radion'' tenker jeg alltid på bussturene vi pleide å ha, for da satt jeg og fredrikke alltid og sang!  Er også ganske trist å sitte å se på bilder, det er først nå jeg ser hvor fantastisk den turen egentlig var! 

siste natten med alle sammen <3


DE SISTE DAGENE I USA

Heeei! Lenge siden sist, nå er jeg hjemme igjen (desverre) kunne gjerne tenkt meg å vært en måned til! Grunnen til at jeg ikke har blogget den siste uken i usa var fordi jeg ville bruke så mye som mulig av den siste tiden med vertsfamilien. Den siste uken var helt merkelig også egentlig, plutselig skulle alle fra språkkurset komme over til vårt hus og nabohuset, haha. Vi hadde overnatting den nest siste natten av to spanske til, en italiensk og en norsk til, det var helt kaos! Men guuud så morsomt :) 


Graduation <3 og min kjære ingridklassa mi 
 
knut har seriøst den beste personligheten, han er så skjønn. Vertsmora mi ble jo også helt betatt av gutten så han ble bedt både på besøk og overnatting av vertsmor, haha. Han fikk også en t-skjorte av henne, kosleig da. Det var så søtt siste dagen for vertsmor gikk bort til knut å sa "Take good care of Ida, and bring her back next summer" Awwee :)


Dagen er ikke den samme uten!


like klær, like vesker, min storesøster <3


etter graduation hadde alle de tre landene (norge, spania og italia) hver sin underholdning. Vi fra norge sang bursdagssang til en av de norske siden hun hadde bursdag. I tillegg  sang bursdagsbarnet en sang. Spanjolene derimot tok jo helt av som vanlig og fikk stemningen helt til topps. På bilde er det Lluis, vertsbror og en annen fra spania :)


spanjolene <3


det siste familiebilde <3


søte tvillingene, var gøy å føle seg litt høy da :D


ledernes underholding

Kommer flere bilder etter hvert :) Stay tooned!


hits