Bildeserie: Disneyland and Universal Studios

Wooow, en av de morsomste karusellene jeg har prøvd! Du sitter i en ''heis'' og blir skytt opp også plutselig ''faller'' du ned igjen, DET kiler i magen det :D

4D! :Ddet beste med hele disneyland var vannshowet på slutten! Fantasiskt :)

 

UNIVERSAL STUDIOS:king kong ble faktisk spilt inn i denne lille dammen ;O


wisteria lane <33333333

på kvelden var  vi på disco i Universal studios sammen med andre ef studenter. fy søren, det var drit artig! Kommer til å legge ut bilder fra santa barbara også. Var forresten i San Francisco med vertsfamilien i dag, en liten sighteeng rundte pluss shopping på det fineste kjøpesenteret jeg noen gang har sett! 

Blogges!!!! Chiaooo 


Bildeserie: HOLLYWOOD

Heeeei! Ko akkurat hjem fra en uforglemmelig langhelg i Los Angeles. Fy søren, første dagen vi kom dit var det rett på hotellet, skifte og ordne oss og deretter dra til Hollywood og gå nedover Walk Of Fame etterfulgt av en liten visit innom en eller annen Fair (noe av det samme som tivoli). 

Forelsket meg totalt i Hollywood, var så mye å se og gjøre, desverre så fikk vi bare EN time til å gå å kikke. Det er jo nesten ikke mulig å gi meg seksti minutter i en av verdens største turistatraksjoner vettu. Helt umulig. Så jeg og Zoey kom for sent til bussen, men det var også på grunn av at vi gikk oss totalt vill, var så mange bakgater og diverse der, heldigvis var vi ikke de eneste som gikk seg vill da hvertfall.

Følelsen av å kjøre langs veiene i Los Angeles og plutselig se Hollywood skiltet var helt uvirkelig, det er liksom det du alltid ser på film også plutselig er du der og ser det med egene øyne, helt utrolig!

 Kommer til å legge ut bilder fra Disneyland, Universal Studios og Santa Barbara også, bare i et annet innlegg. Klokka er litt for mye nå, skal opp tildlig siden jeg skal dra med vertsfamilien til San Francisco i morgen, så da blir det fri fra skolen!!! :D


LOS ANGELES NEXT!!

Heeey! Klokken er 6:20 og vi er snart klare for avreise til L.A, skal kjore buss i atte, ni timer i dag, sa har en vekdig lang dag forran meg! Nar vi kommer fram til L.A skal vi til Hollywood sa det kan bli spennende :D 
Har tatt med meg pc'n i bagasjen, sa hvis det er nett pa hoteller kommer jeg nok til a blogge litt :)  


VAMOS A LA PLAYA

Hei! I dag til morgenen gikk jeg ned for å spise frokost, litt tidligere enn vanlig. Plutselig roper Francine på meg og sier at norge er på nyhetene, det var virkelig sjokkerende å se bildene og høre om hva som hadde skjedd. Vel, jeg fikk vell egentlig bare med meg bombingen i oslo før jeg dro på skolen. Når vi ankom skolen var de norske elevene (spesielt de som bo i oslo) veldig urolige og ringte hjem. 

Skolen begynte og vi gikk hver til vort, plutselig ser jeg en hel gjeng av norske sitte ute med den norske reiselederen vår så jeg gikk bort for å se hva som skjedde og tenkte jo at det gjaldt dramaet som hadde hent i oslo. Men da var da jeg også fikk vite om utøya. Altså hva slags mann er det som kler seg ut som en politimann og skyter unge uskyldige mennekser? Han må jo være helt hjerneskrudd den stygge idioten, fyyy fader. En av de norske elevene her kjente også veldig mange av dem som er på utøya så hun var ekstremt bekymret stakkar. Det endte med at alle de norske elvene fikk dra til star bucks for å komme på nett for å lese om hva som hadde skjedd mens andre dro hjem. Det var en kaotisk dag og jeg vedder på at det var mye verre hjemme i norge. Bare tenk på hvordan foreldrene til alle disse ungdommene har det! Tanken på at barnet ditt kanskje ligger død, gjemmer seg eller flykter for liivet må være helt grusomt.

Jeg er egentlig tom for ord, er bare sjokkert. Har liksom gått å skrytt til vertsfamilien at norge er så fredfult land, og at det aldri skjer terrorangrep eller mord og lignende også er det nettopp det som skjer. Aldri si aldri! Jeg er seriøst helt satt ut jeg, fyy søren! 

........

Vet det er veldig kontrast og HELT uviktig, men i dag var vi på stranda etter skolen. Trenger vel ikke skrive noe mer, har allerede sakt hva jeg ville si...Noen fra norge gjengen. Fra venstre meg, ingrid, freddi, camilla, lise, julie og astrid


tredje dagen på stranda på tre uker :O


taaaaning


reiselederen vår, kalle


 
INNKJØP

Heei! I dag på skolen fikk vi som alltid mat, mat og mere mat. I dag fikk vi smake på en pizza som er typisk i Chicago. Den var utrolig stor, var nesten som en pai. Italienerne var veldig skeptiske til pizzaen siden dde er vant med syltynn pizza bunn, haha. Pizzaen smakte hvertfall godt for min del da.

Etter skolen ble jeg og Luchia hentet for å dra hjem og slappe av litt og så dra på shopping sammen med Francine (vertsmor) og zoey. Blir omtrent shopping hver dag...

 


Her er tre av innkjøpene, kjøpte også en blondeshorts.

I morgen skal vi på skolen som vanlig til tolv, deretter drar vi til Falsom Lake for andre gang. Håper jeg endelig får litt farge, har nesten ikke hatt tid til å være ute i solen her... 

Blogges!!San Francisco!

Heei! her kommer noen bilder fra birthday party'et vi var på i går pluss noen bilder fra san francisco i dag! :) Orker ikke skrive så mye siden jeg skal opp så tidlig og siden det har vært en lang dag!!


san francisco

Fra første skoledaag btw:

Untitled from Ida kåsa on Vimeo.


PICTURES FROM THE LAST FEW DAYS

 
ble litt shopping i dag....


bikini fra victorias secret


også fra victorias secret


Dette merke får man faktisk bare tak i en plass i norge. 

 


veska jeg kjøpte i går. 

kjøpte også et par høyhelte sko, men jeg vet ikke om jeg skal beholde dem eller ikke. De er fine, men vet ikke når jeg får bruk for dem eller ikke.. 


 


HALVVEIS I FERIEN OG HALVVEIS I USA

Heei! Tenk at det bare er en måned igjen av ferien, og at det bare er to uker igjen av usa. Tiden gåt så utrolig fort! Neste uke blir det samme kjør som alltid, men masse aktiviteter og morro! Til torsdagen eller fredagen drar vi til L.A og skal sove på hotell i fire netter!!! Gleder meg så enormt mye. Dagene der består av Hollywood, Universal Studios, Disneyland og Santa Barbara. Etter L.A er det bare en uke igjen til jeg kommer hjem, helt sykt hvor fort tiden går her nede... 

 

SIX FLAGS!!

Heisann hopsann! Six flags var toppers. Synd at man måtte vente timesvis i køer da... fikk tatt tre ting, spist og gjort litt annet surr. Men koste meg veldig. Var der sammen med hele skolen pluss min kjære vertssøster zoey. Var en veldig fin opplevelse da hvertfall!

 

 

 


min første sånn ting, husker ikke hva det heter. er i hvertfall en pølse inni der...


jammi


mamma og pappa, nå har jeg tatovert meg
mæ og trønder lise, stolte da shøbrodær'n fikk seg også en
sto i kø i en og en halv time for å sitte ett minutt i denne.....


I morgen drar vi til falsom lake igjen tror jeg, og da skal vi kjøre jetskiing og ro kajakk sammen med naboene. Blir morsomt, har aldri kjørt jetski før :D 

Blogges!


AMERICAN SPORTS DAY

Heisann!! I USA går alt fortsatt strålende. Hadde dwen vanlige kjedelige delen av skolen frem til tolv og derretter spilte vi amerikansk fotball, basketball og baseball. Ikke en av mine sterkere sider kan jeg trykt si, men var gøy å prøve da selvfølgelig. Jeg har lagt merke til at de norske eller fleste parten av de norske jentene er mye mer atletiske en de italienske og spanske jentene. De liker best å sitte på sidelinjen. Det er også veldig vanlig for de spanske og italienske jenentene å røyke, det er liksom en slags ''inn ting''. Visste dere forresten at spanke og italienske snakker med hverandre og kan forstå hverandre fult og helt når dem snakker deres eget språk? Visste ikke det jeg, men det er på en måte som norsk og svensk, så vi nordmennene snakker engelsk liksom hele tiden på skolen, mens spanjolene og italienerne snakker sitt eget spåk. Og en ting til, de spanske og italienske snakker engelsk veldig dårlig, ikke alle selvfølgelig, men det er faktisk en stor kontrast fra de norske. De stokker liksom helt om på ordene og setningene blir liksom helt feile.  Etter skolen ble vi hentet av vertsmora og derretter dro jeg, zoey, louis og en venn av zoey til the state fair i sacramento som er på en måte som dyrskunn bare mye, mye større! :) 

det er faktik oreo kjeks inni dem, ganske ekkelt egentlig


I morgen drar vi til six flags, blir gøy, tenker jeg kommer til å filme litt i berg og dalbanene også :) Snakkes!


Spending my holiday in a yellow schoolbuss!

Hei! Dagene her er stapfulle, planlagt og til rettelagt så har fullt program fra klokka sju om morgenen til jeg legger meg om kvelden! Blir ikke mye søvn kan jeg trygt si! Tenk at det allerede snart har gått to uker, sykt. Halvveis i selve ferien og halvveis i USA. Skal nyte de to neste ukene masse!!

Jeg tenkte å bare vise noen biler fra de siste dagene her, er så trøtt så orker ikke å skrive så mye :) 

 

Nevada City:Zoey, Lluis og Lushia. 


Klovnen sjæl


Fy søren i denne butikken får man alt for en doller som vil si 5/6 norkse kroner! Latterlig billig!


har hatt mange fine kvelder i bassengetPool-party and american BBQ med flere familier 


krig con mi hermano
sweety

At schoolBowling med nordlendingenelise og benedicte <3måtte bowle barbeint pga det ikke var nok sko til alle, haha strike!!!

in the break


så utrolig pen! OG lik på vanessa hudgens!fredrikke <3 vi fikk smake på thanksgiving mat som lærerne vårethadde laget til oss i dag da! Jeg kan med hånden på hjerte si at kalkunen og maten vi har på nyttårsaften slår denne lett! 
Lærerne her er jo helt besatt av mat, får godteri får hver ting vi sier riktig pluss at i går fikk vi cupcakes og her en annen dag fikk vi dounuts eller hvordan det skrieves. Huff. Dessuten sier den manlige læreren vår alltid: 
''Can you read, hon?'' 
''Do you need help to anything, hon?''
Var jo litt sånn koselig å høre det i begynnelsen, men nå er det bare irriterende. Hon står altså for honey som betyr kjære eller noe i likhet med det. 


I forrigårs var vi forreten i Sacramento, som er hovedstaden i California. haha, ser ut som en dverg i forhold til dem. Sto selvfølgelig ved siden av de tre høyeste her, uff. I den delen av Saramento vi var, var gatene på en måte sånn som i den ville vesten. Det var skikkelig cowboy preg, veldig stilig egentlig. Tilfeldigvis gikk vi forbi et ''fotostudio'' der man kunne betale en viss sum, velge tema og kle seg opp. Var veldig morsomt hvertfall!

I morgen er American sports day, så da blir det litt sport på gang! :)


American food

Hei! vet at jeg egentlig ikke blogger, men grunnen til det er at jeg ikk har fått tak i en ny adapt siden den jeg allerede har ikke passet til dataen.  Men nå har jeg endelig fått en ny! De siste dagene har egentlig gått til skole fram til tolv og etter det lunsj og derretter en aktivitet før bussturen går hjem til vertsfamilien. Aktivitetene går ut på alt fra shopping til bowling! På mandagen var vi i Sacramento som er hovedstaten i California der vi kikken på et slags museum etterfulgt av shopping. På tirsdag foregikk aktiviteten på Dave and Busters som er en svær spillehall (mer for gutter vil nå jeg si) men gøy var det uansett. Jeg har alltis syntes at bilspill er gøy! Mens i dag var aktiviteten bowling, morsomt! Så dagene er lange og innholdsrike kan man si. Det er alltid noe å gjøre!

I dag hadde jeg min første framføring her, ikke så veldig hardcore, skulle bare skrive 2-3 min om fashion og shopping i USA og Norge og fremføre det. Det var liksom bare å sitte på plassen sin og lese det man hadde skrivd, ganske greit egentlig.

I morgen skal vi til folsom lake som aktivitet og bade, håper bare været er bra. Vi er nemlig inne i en kal uke her i California, føles som en norsk sommer. Men får håpe at finværet kommer tilbake snart!

Men tilbake til overskriften, American food. De fleste tror jo at alle spiser så usunt her og at man legger på seg og bla, bla, bla. Faktisk så er 40% av usa's befolkning sånn skikkelig feite, resten er sånn greit normale. Og maten her er faktisk ikke sååå usunn som jeg trodde. Det eneste jeg virkelig savner er knekkebrød, for dety går nemlig i loff HVER eneste dag! Og dere skal bare se de monster lunsjpakkene man får med på skolen, herregud. Den jeg pleier å få er egentlig ganske grei, pleier ikke ha så mye snacks, men mange av de andre jeg går i klasse med får jo brus, sjololade, godteri og potetgull. Jeg fikk også en cola som drikke her for litt siden og det er jo helt unormalt her i Norge. Fikk også potetgull som tilbehøs til lunsjen i dag. Middagen vi har hos vertsfamilien har også vært helt normal, pasta, salat og kylling, BBQ også hr vi vært på meksikansk og kinesisk resturang da. Smakte på min første Burito i dag, nam nam!!! Også smakte jeg på SUSHI i går med den spanske ''søstera'' mi. JEG smakte på RÅ fisk, haha. Og det verste er, helt utrolig men sant, jeg syntes det var helt OK. Jeg var forberedt på å kaste opp eller svelge det ned med flere glass vann, men jeg syntes det var helt greit! Overasket over meg selv!  

 


første frokosten i USA! Tykk pannekake med sirrup, haha


American BBQ


Framover skal jeg komme med et innlegg hver dag, så stay tuned :) 


Uflaks og sånn....

Hei! Avreise for oss var 5. juli og oppmøte var klokka fire, som vil si lite søv for meg. Vi møtte opp på gardemoen der jeg møtte de norske reisede. Litt kleint og sånn i starten, men ting gikk seg til. I hvertfall så skjedde det en ting sånn at jeg ikke ble registrert på flyet eller noe, aner egentlig ikke (det samme skjedde med to andre) med ef lederne fikset det. Derretter skulle vi hente bilettene, og selvfølgelig fikk jeg bare en bilett mens alle andre fikk to. Heldigvis fikset det seg også. Så var det flyturen til Paris hvor alle satt spredt rundt, så vi satt alle alene. På flyet til San Fransisco derrimot satt jeg med en som heter Lisa og ble godt kjent med henne. I det ene samtalen vi hadde måtte jeg ha vært helt borte for jeg tilite et helt vilt spørsmål, haha: 
Lisa: Jeg drar til Vietnam hvert 3. år.
.....
Ida:Så hvordan er været i Tokio?
Haha, heeeelt, borte. Ble jo litt bedre stemning av det da, selvfølgelig. Men når vi endelig kom fram til the U.S og skulle hente koffertene mangla selvfølgelig min. Så jeg har måttet lånt og kjøpt klær i fire døgn. Men nå er alt bare toppers!


Meg, Sara and Zoey

I kveld skal vi på sunsplash og skli i vannsklier i mørket, blir gøy! 
Blogges! 


Første dagen på skole i usa (onsdag)

Untitled from Ida kåsa on Vimeo.


Hello Norway!!

Hallo kjære Norge. Etter fire lange døgn har jeg endelig fått kofferten min (som forsvant) og er klar for å dele litt bilder og sånn. Den første dagen vi kom hit som var på mandag eller tisdag, er ikke helt sikker, blir så usikker når man går tilbake i tid, haha, hvertfall så var vi på et kjempe fint hotell i San Fransisco og spiste i China Town sammens med de Italienske og Norske på språkreisen. Veldig artig! Den andre dagen var vi På Golden Gate Bridge og Golden Gate Park blant annet. Har blitt kjent med mange herlige mennesker :)


Trine og Agnethe som var mine romkamerater i San Fransisco. 

forretten i China Town, ikke helt min smak, men ok....


hovedretten, mye bedre!


og ''dessert''


Golden Gate Bridge, synn vi var der i all tåka :((


masssse smykker her!


arrival, so cute!! 


haha, prøv å overse trynet mitt, det hadde ikke sett toalettmappa på tre døgn. grunnen til at vi har gule skjerf på hode(husker ikke hva de heter) er fordi alle på kurset bor i hver sin lille by så vi kjører tre forskjellige busser. Jeg er da med i den gule gjengen, som konkurrerer mot de andre bussene som er blå og grønne. For å få opp stemninga og sånn så har man liksom noen små konkurranser og sånn innimellom, sånn som i forrigårs hadde vi vannballong krig! 

Det er utrolig varmt her, tror det er godt over tretti grader! Så det er ganske varmt å være på skolen. I går/natt var jeg, vertssøster og den spanske gutten i bassenget dems i flere timer. Var så koselig å bade understjernene med lys og hele pakka! Har også fullbokket helg, i dag skal vi til en innsjø med nabofamilien og i morgen skal vi på pool party med to andre familier. 

Blogges og ikke så lenge! Ha en fortsatt fin sommer! (:

hits