fattig=mindreverdig?

Takket være det at jeg fikk en søster i usa på min egen alder fikk jeg høre masse om hvordan det er å gå på high school i usa og hvordan ungdommsmiljøet er. Akkurat som i norge er status en vanlig faktor, men jeg vil si at den i større grad dreier seg mer om penger i usa. Har du penger og utseende har du sikra deg en plass i ''kongedømmet''' har du lite penger og ser ut som Jessica Alba er du fortsatt ikke vært en dritt. Man kan være stygg og være populær bare man har pengene. Alt dreier seg om pengene. Ta for eksempel filmen ''Mean Girls'' der du har den populære gjengen bestående av jenter som ser ut som barbie dokker som er de rike og pene. Du har også Lindsay Lohan som er i mellom klassen (de usynlige) også har du den siste puljen, mobbeofferne (de som er ''mindre pene'' og har lite penger). I Norge har ikke jeg opplevd noe på samme måte, men så er det jo veldig urealistisk å sammenlikne usa med norge også. 

Frøken populær i usa ble også beskrevet som jenta med det perfekte håret, den dyre sminken og som har garderobe stor nok til å la være å bruke et plagg om igjen på et helt år. Er man populær er det også sjeldent man er venn med en som er upopulær. Men det fantes også disse jentene man kan kalle for ''ekte vare'', jenter som ikke kjøper respekt, men får det av sin egen utstråling og personlighet. 

Det er synd at enkelte velger venner ut fra hvor mye penger man har, hvor stort huset er, eller hvor ''smashing'' man ser ut. Et vannskap kan ikke kjøpes for penger, eller det kan, men det kommer ann på om du vil ha ekte eller falsk vare...


Tea
22.aug.2011 @ 14:53

Bra innlegg. Helt enig.


Kommenter dette innlegget:

Ditt navn:

Din mail:

Din blogg:

Din kommentar:

Husk meg?

hits